Mesterséges intelligencia (AI)

A mesterséges intelligencia (AI - artificial intelligence) használata gyorsan fejlődik az orvostudományban, különösen a radiológiában. Az AI az utóbbi években nagyszerű innovációforrás, kiemelkedő vitatéma a radiológiai közösségekben és úttörő kutatási téma.

A kockázatok és minőségbiztosítási problémák ellenére, az AI alapjaiban változtathatja meg a radiológiai szolgáltatások nyújtását. A jelenlegi felhasználási tapasztalatok alapján - ahelyett, hogy ellenségként azonosítanánk - az AI a radiológus megbízható, szorgos barátjává válhat, mindamellett, hogy hasznos képzési eszköz a radiológus gyakornokok számára.

Az ICONOMIX itthon az elsők között kezdett el együttműködni a mesterséges intelligencia megoldásokat szolgáltató fejlesztő csapatokkal.
A 2018 ősze óta folytatott együttműködéseink azt mutatják: az AI, amely egész világon az egészségügyi szabályozó kormányzati szervek jóváhagyására vár, ígéretes kiegészítő eszköznek tűnik az esetek súlyosságának megítélése (triázsolás) és diagnózis a felállítása terén, megbízható, szorgalmas együttműködő partnernek: barátnak látszik.

Amennyiben szeretne többet megtudni a mesterséges intelligencia radiológiai alkalmazásáról, ajánljuk a radiologia.blog.hu "Mesterséges Intelligencia" bejegyzéseit:

https://radiologia.blog.hu/tags/AI

Az AI megoldásokban az ICONOMIX Kft.-nek jelenleg is folyamatos az aktivitása.

AI megoldások, amelyekben résztvettünk, vagy platformot biztosítottunk:

aidence video yt

 brainomix video vimeo

 oxipit video yt