Üdvözöljük az ICONOMIX világában!

#

Az Iconomix az MI Koalíció tagja

2021. december 23. 09:10

Az MI Koalíció Elnöksége a legutóbbi elnökségi szavazás alkalmával többséggel elfogadta az Iconomix Kft. csatlakozási kérelmét a Magyarországi MI Koalícióba, így a döntés értelmében az Iconomix Kft. az MI Koalíció tagjává vált.

Az MI Koalíció küldetése, hogy:
  • hazánk az Ml fejlesztések terén az európai élvonalba kerüljön;
  • az Ml alapú fejlesztések elterjedésével és alkalmazásával erősödjön a hazai vállalkozások versenyképessége;
  • a magyar startupok és kkv-k nagy arányban vegyenek részt Ml fejlesztésekben, akár nagyvállalati, egyetemi vagy nemzetközi partnerségben;
  • az állam a nemzeti adatvagyon átgondolt hasznosításával, illetve az Ml-megoldások felhasználójaként maga is vegye ki a részét az Ml-ökoszisztéma fejlesztéséből.
Az Innovációs és Technológiai Minisztérium kezdeményezésére létrejött Mesterséges Intelligencia (MI) Koalíció a hazai MI ökoszisztéma szakmai és konzultációs fóruma, amely a Digitális Jólét Program keretében végzi tevékenységét. 
Platformunk összeköti a mesterséges intelligenciával foglalkozó gazdasági, akadémiai és kormányzati szereplőket a magyar gazdaság és társadalom MI-forradalomra való felkészítése céljából.
Tudatosító kampányokkal, interaktív kiállításokkal és oktatási programokkal közelebb hozzuk a nagyközönséghez a hazai MI-alapú fejlesztéseket.
Az MI Koalíció az Innovációs és Technológiai Minisztériummal közösen megalkotta Magyarország 2020-2030 közötti időszakra szóló Mesterséges Intelligencia Stratégiáját, amelyet az 1573/2020 (IX.9.) Korm. határozattal fogadtak el. 
A Koalíció megkezdte a Stratégia végrehajtását az abban szereplő ütemterv szerint.

Az MI Koalícióval kapcsolatos hírek, információk, események:

AI-HUNGARY.COM

DIGITALISJOLETPROGRAM.HU

Elindult az MI Kihívás:

Az MI Kihívással célunk, hogy a társadalom legalább 1%-a, 100 ezer magyar polgár szerezzen alapismereteket a mesterséges intelligenciáról online kurzus útján, 1 millióan pedig kiállítások, rendezvények, ismeretterjesztő anyagok, versenyek, és e honlap segítségével kerüljenek közelebb a technológiához.

Legyél Te is az első 100 ezer között, aki sikeresen teljesíti a Kihívást. A következő feliratra kattintva elérhető:

TELJESÍTEM AZ MI KIHÍVÁST!