Üdvözöljük az ICONOMIX világában!

#

1.000.000 röntgen eset az Országos Teleradiológiai Rendszerben

2019. november 27. 05:39

1.000.000 eset az Országos Teleradiológiai Rendszerben.

Egy kis történelem: 2010. július 6-án, kedden 14 óra 9 perc 53 másodperckor érkezett meg az első leletezendő vizsgálat a budapesti XVI. kerületi Kertvárosi Egészségügyi Szolgálattól röntgen teleradiológiai rendszerünkbe, amelyet a debreceni Kenézy Kórház radiológus csapata leletezett. Abban a hónapban 221 eset leletezése valósult meg…

Azóta eltelt 9 év és 5 hónap (egészen pontosan 490 hét), jelentős mértékben bővült tevékenységünk, az egy partnerből 64 lett, a kezdeti napi átlagosan 10 eset helyett igazán sűrű napokon elérjük az 1600-1700 vizsgálatkérést. Egy nagy forgalmú hétköznapon a délelőtti órákban akár 250 eset is érkezik hozzánk Partnereinktől, amelynek nagy részét egy órán belül leleteznünk kell.

November 26-án, kedden este 22 óra 14 perc 39 másodperckor jött el a pillanat, hogy a belső számláló elérte a 1.000.000 vizsgálatot. Ezt a karcagi Kátai Gábor Kórházból aznap délben feladott alacsony prioritású esetet egy fiatal debreceni radiológus szakorvos kollégánk leletezte. Ezen a különleges napon összesen 1301 vizsgálat érkezett hozzánk, amelyek leleteit átlagosan 8 perc 50 másodpercen belül juttattuk vissza vizsgálatkérő Partnereinkhez.

És hogy mitől működik az ICONOMIX Kft.?

Nincs hozzá egyszerű recept. Inkább az elkötelezett szakemberek korrekt közös munkájának lehet az eredménye, hogy egy valódi szakmai történetet tudtunk felépíteni. Szigorú szabályok, a röntgendiagnosztika ismerete és szeretete, az egészségügyhöz és a radiológiához értő informatikusok, tapasztalt digitális bevándorló radiológusok és egyre tapasztaltabb digitális bennszülött fiatal kollégák, minőségbiztosítás, oktatás és a figyelem egymásra. Talán ezek a legfontosabbak.

Szeretnénk megköszönni Kollégáinknak és Partnereinknek, hogy immár közel egy évtizede hozzájárulnak hiánypótló országos rendszerünk magas színvonalú működtetéséhez!