For radiologists

Képernyőkép 2024 01 12 114647

A kezdeményezésről: 

van Leeuwen, K.G., Schalekamp, S., Rutten, M.J.C.M. et al.
Artificial intelligence in radiology:
100 commercially available products and their scientific evidence.
Eur Radiol 31, 3797–3804 (2021). https://doi.org/10.1007/s00330-021-07892-z

A radiológiai mesterséges intelligencia átláthatóságának növelése
A honlap a radiológia számára elérhető kereskedelmi mesterséges intelligencia szoftverek átláthatóságát hivatott segíteni.
A kereskedelmi szoftvertermékek kínálata gyorsan nőtt. A potenciális vásárlók számára nem mindig egyértelmű, hogy mi van forgalomban, milyen szabályozási engedéllyel és milyen szinten. Ezért szeretnék növelni az Európában a radiológia számára rendelkezésre álló mesterséges intelligencia szoftverek átláthatóságát, és segíteni az ilyen szoftverek kiválasztását és bevezetését.

A legátfogóbb áttekintés
Áttekintést nyújt a radiológiai gyakorlat számára rendelkezésre álló, mesterséges intelligencián alapuló szoftverekről. A hangsúly az európai piacon van, ezért a CE-tanúsítás feltétele annak, hogy a szoftverek felkerüljenek az oldalra. A szállítóknak tájékoztatást kell nyújtaniuk termékeikről, biztosítva a magas színvonalú tájékoztatást. Ha nem adnak meg adatokat, a vállalati és termékprofil szűkebb körű lesz, és a nyilvános információkból (pl. weboldalakról, újságcikkekből stb.) fog állni. Jelenleg ez a legátfogóbb áttekintés.

A weboldal adatgyűjtését és karbantartását a hollandiai Radboud egyetemi orvosi központ diagnosztikai képelemző csoportja (DIAG) végzi. A DIAG egy kutatócsoport, és nincs kereskedelmi érdekeltségünk ebben a projektben. Nem kapnak semmilyen támogatást a felsorolt gyártóktól.

Jó böngészést!

www.AIforRadiology.com

referálta: https://radiologia.blog.hu