Üdvözöljük az ICONOMIX világában!

A mesterséges intelligencia (AI - artificial intelligence) használata gyorsan fejlődik az orvostudományban, különösen a radiológiában. Az AI az utóbbi években nagyszerű innovációforrás, kiemelkedő vitatéma a radiológiai közösségekben és úttörő kutatási téma.

A kockázatok és minőségbiztosítási problémák ellenére, az AI alapjaiban változtathatja meg a radiológiai szolgáltatások nyújtását. A jelenlegi felhasználási tapasztalatok alapján - ahelyett, hogy ellenségként azonosítanánk - az AI a radiológus megbízható, szorgos barátjává válhat, mindamellett, hogy hasznos képzési eszköz a radiológus gyakornokok számára.

Az ICONOMIX itthon az elsők között kezdett el együttműködni a mesterséges intelligencia megoldásokat szolgáltató fejlesztő csapatokkal. A 2018 ősze óta folytatott együttműködéseink azt mutatják: az AI, amely egész világon az egészségügyi szabályozó kormányzati szervek jóváhagyására vár, ígéretes kiegészítő eszköznek tűnik az esetek súlyosságának megítélése (triázsolás) és diagnózis a felállítása terén, megbízható, szorgalmas együttműködő partnernek: barátnak látszik.

Amennyiben szeretne többet megtudni a mesterséges intelligencia radiológiai alkalmazásáról, ajánljuk a radiologia.hu "Mesterséges Intelligencia" közösségének cikkeit:

https://radiologia.hu/kozossegek/kategoria/AI-mesterseges_intelligencia

Mit hozhat nekünk a mesterséges intelligencia a következő öt évben? - erre a kérdésre keresi a választ az Aidence, egyik meghatározó holland mesterséges intelligencia Partnerünk:

Milyen megoldás segíthet hozzá a még gyorsabb stroke-diagnosztikához? - ezzel a témával foglalkozik másik partnerünk, a Brainomix:

Hogyan működik az Oxipit Chesteye rendszere? - erről szól a litván Oxipit startup rövid tájékoztató videója: